Dierendag Actie

Het is een paar weken voor dierendag wanneer er ineens er een idee in mijn hoofd ontstaat. Als ik nou eens op De Groene Ster (wandelgebied te Leeuwarden) ga staan met mijn camera en gratis foto’s aanbiedt, zou dat niet leuk zijn? Best wel!

En zo begon mijn Dierendag Actie. Ik bedacht een plan, zocht een datum uit die mij paste en maakte een evenement aan op Facebook: op die bewuste middag mochten alle honden gratis op de foto. En als de baasjes dat willen, mogen ze er ook bij op!
De belofte was dat iedereen 1 gratis download op hoog resolutie aangeboden kreeg en er zou een leuke ‘like en win’ actie plaats gaan vinden.

Sceptisch

Samen met mijn assistent (mijn 14 jarige zoon) liepen we die dag de Groene Ster op. Op Facebook stond dat ik daar van twee uur tot vier uur ’s middags zou staan en het was een paar minuten voor twee toen we op het betreffende hondenstrand aan kwamen.
Mijn zoon en ik zagen een hele grote groep mensen staan met allemaal mooie Husky’s. Geen idee waarom, maar ik had ook nog de arrogantie om te denken dat ze voor mij kwamen. Het leek net of stonden ze te wachten op iets of iemand. Maar toen ik in de buurt ging staan (duidelijk herkenbaar met mijn spiksplinternieuwe Framed by D T-shirt en camera) kwam er niemand naar me toe. Nu ligt het over het algemeen niet in de natuur van mensen om zomaar op een wildvreemde af te stappen, dus nam ik de eerste stap en voegde mij bij de groep en deed mijn praatje. Dat werd ontvangen met ontwijkende blikken en vervolgens werden mijn zoon en ik compleet genegeerd. Ooowwkeee? Die kwamen dus duidelijk niet voor mij!

Strategisch plekje

Prima, ik weet wanneer ik niet gewenst ben en dus liepen we naar andere aanwezigen op het hondenstrand. Helaas kregen we ook daar de ene afwijzing na de andere. “We hebben al genoeg foto’s.” Was het algemene antwoord. Wat ik overigens heel goed snap, want iedereen en zijn moeder is fotograaf tegenwoordig. Dat krijg je met die geweldige camera’s op de smartphones. Maar – noem me arrogant – die zijn nooit zo mooi als de foto’s die ik maak!

Tja… Een goed begin is het have werk zeggen ze toch altijd? Nou, dan konden we het nu wel shaken… “Wat had je dan verwacht Daphne? Dat ze in de rij zouden staan?” Verweet ik mezelf.
Het is maar goed dat ik een enorme optimist ben en daarnaast een deurdouwer op sien plat Liwwadders. Ik laat me niet zomaar uit het veld slaan. Of van het strandje in dit geval haha!

Mijn zoon en ik verplaatsten ons een stukje verderop. Op het strandje scheen namelijk de ongenadig felle zon (nooit goed voor foto’s) en dus gingen we alvast een mooi schaduwplekje zoeken om de foto’s te maken. We vonden een mooie strategisch plekje, tegenover de aanlooproute naar het strandje. Ik maakte alvast een paar testshots om mijn camera instellingen te checken en net toen ik daarmee klaar was, zag ik een gezellig stel aan komen lopen met een geweldige Stafford pup. Yes! Precies wat ik nodig heb!

Lopende band

Hoezo precies wat ik nodig heb? Nou, psychologie leert ons dat niemand eigenlijk eerst wil. Mensen kijken graag even de kat uit de boom. Ik had daarom een hondje nodig die de spits af kon bijten en deze deze prachtige pup leek me de ideale kandidaat. Want wie wil zijn puppy nou niet gratis op de foto laten zetten? Precies! Dus stapte ik op de baasjes af en deed mijn praatje. Ze waren erg enthousiast en zo werd Jack de Stafford pup mijn eerste kandidaatje.
En zoals ik al zei (ik hou van psychologie) was daarmee het eerste schaap over de dam en voor ik het wist stond ik twee uren lang alleen maar te fotograferen. Maar liefst veertien hondengezinnen heb ik voor mijn lens mogen hebben!

Te gekke dag!

Dit was genieten zeg! Ik heb zo ontzettend veel plezier gehad in het fotograferen van iedereen die mee wilde doen. Heel verschillende honden zijn de revue gepasseerd; van kolossen tot mini’s en van alles er tussenin. En allemaal hadden ze iets bijzonders. Daarnaast heb ik ook hele leuke kinderen op de foto mogen zetten met hun harige vriendjes. Te leuk!
Bij deze wil ik iedereen bedanken voor het meedoen. Het was een eer en een groot succes. Ik denk dat deze Dierendag Actie wel voor herhaling vatbaar is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s