Zo sta je altijd goed op de foto.

8 bruikbare tips voor de perfecte selfie of portretfoto

Het overkomt de beste: leuk op de foto met je vriendinnen om vervolgens op Facebook geconfronteerd te worden met een driedubbele onderkin die daar anders nooit zit.ย 

Wanneer je je foto laat maken bij een fotograaf, is het zijn/haar taak om te zorgen dat jij er op je mooist op staat. Wij fotografen kennen deze tips natuurlijk al en geven ze regelmatig mee aan onze klanten tijdens een shoot. Maar met de fantastische camera’s op onze smartphones tegenwoordig, waant iedereen en zijn moeder zichzelf ineens fotograaf. Letten zij op jouw driedubbele onderkin? Of je armen ineens heel dik lijken? Of op jouw fake tandpastasmile? Nope, dat doen ze helaas niet.
Ben jij ook zo iemand die altijd ongelukkig op de foto staat? Lees deze 8 tips goed door, vergeet ze nooit meer en je zult zien dat je een stuk fotogenieker door het leven gaat.

 1. Let op je kin
  Duw je kin en de rest van je hoofd een klein beetje naar voren als je op de foto gaat. Dat voelt onnatuurlijk, maar werkt heel goed op de foto. Je gezicht lijkt slanker en je bent verlost van alles wat ook maar een beetje op een onderkin lijkt.
 2. Duw je schouders naar voren
  Door je schouders een beetje naar voren te duwen benadruk je je sleutelbeenderen en lijken je armen slanker. Een goede houding oogt meteen elegant en dat kan natuurlijk nooit kwaad.
 3. Doe een trucje met je tong
  Door je tong tegen je gehemelte net achter de voortanden te duwen, oogt je lach relaxt in plaats van een tikkie overdreven.
 4. Doe de twist
  Ga nooit pontificaal voor de camera staan, maar draai je bovenlichaam lichtjes. Zet de ene voet voor de ander, richt de punt van je voet naar de camera en plaats je gewicht op de achterste voet.
 5. Speel met je haar
  Iets met je handen doen, maakt een foto een stuk interessanter. Speel even met je haar, of doe je hand eens onder je kin, je zult zien dat de foto een hele andere uitstraling krijgt.
 6. Doe โ€˜de armโ€™
  Wat je ook doet met je armen, druk ze nooit tegen de zijkant van je lichaam. Je arm lijkt het slankt als je je hand op je heup of nรฉt iets verwijderd van je lichaam laat hangen.
 7. Oefening baart kunst
  Stiekem een paar selfies maken voor de spiegel is geen schande. Probeer zo je beste hoek te vinden en hou daaraan vast. Laat niemand je belachelijk maken omdat je altijd dezelfde pose aanneemt, jij staat tenminste altijd goed op de foto.
 8. Wees niet bang voor een filter of wat nabwerking
  De gemiddelde Insta filter is een nachtmerrie is voor menig fotograaf: niets erger dan wanneer je een perfecte foto hebt afgeleverd en deze vervolgens door je klant wordt gepost op sociale media met een over-de-top Insta filter. Behalve dat dat in strijd is met de auteursrechten, doet het ook nog eens afbreuk aan jouw foto’s. Daar gaat je goede naam!
  Maar als het om jouw eigen foto’s gaat: een goed gekozen filter kan een matige foto omtoveren tot een kunstwerkje. Je hoeft niet veel verstand te hebben van nabewerking, probeer gewoon eens wat uit en kijk wat werkt. Een goede GRATIS nabewerkings app is Snapsheed. Doe er je voordeel mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s