De kleine lettertjes

Niet het leukste onderdeel van dit vak, maar die kleine lettertjes moeten er nu eenmaal zijn. Voor jouw bescherming รฉn de mijne. Wanneer je bij mij boekt ga je automatisch akkoord met deze voorwaarden. Neem daarom gewoon even de tijd om ze door te lezen.


Algemene Voorwaarden

 1. Framed by D maakt zelf na de sessie een selectie van de gemaakte fotoโ€™s. Ze worden nauwkeurig geselecteerd op scherpte, kleur, compositie en algemene kwaliteit.
 2. De fotoโ€™s worden daar waar nodig is professioneel nabewerkt. De klant ontvangt de fotoโ€™s van Framed by D in JPEG bestand en op hoge resolutie. Onbewerkte (RAW)bestanden worden door Framed by D nooit verstuurd.
 3. Framed by D bepaalt zelf of een foto goed uitkomt in kleur of zwart-wit. In overleg is een switch van kleur naar zwart wit of andersom altijd mogelijk, maar uitsluitend als die bewerking door Framed by D zelf gedaan wordt.
 4. Framed by D is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen op een niet gekalibreerde beeldscherm.
 5. Het is de klant zijn eigen verantwoordelijkheid foto’s af te laten drukken bij een professionele drukker. Bij het laten afdrukken bij een niet professionele drukker, is Framed by D niet verantwoordelijk voor de eventuele slechte afdrukken of schade hieraan. Dit geldt voor de kleur, scherpte en kwaliteit van de afdruk. Kleuren kunnen enorm afwijken bij diverse winkeliers die niet de officiรซle kwaliteit van fotografen kunnen leveren. (Zoals Hema, Kruidvat, DA, etc.)
 6. Als de klant de fotoโ€™s heeft ontvangen, heeft de klant hier alleen het gebruiksrecht over. De fotoโ€™s mogen niet ingezet worden voor zakelijke doeleinden en publicaties elders (tijdschrift o.i.d.) zonder toestemming van Framed by D.
 7. Framed by D behoudt ten aller tijde het auteursrecht. Het aanpassen van fotoโ€™s is daarom dan ook niet toegestaan. Wat wordt er bedoeld met aanpassen? Foto’s croppen (andere uitsnede maken), zelf nabewerken en/of filters toevoegen via Sociale Media. (Je weet wel: zo’n Insta-of Facebookfiltertje.) Dit is altijd in strijd met het auteursrecht.
 8. Indien de klant de fotoโ€™s plaatst op sociale media zoals Facebook, Twitter, Instagram, etc, mag de foto niet anders bewerkt zijn dan dat de foto is aangeleverd, en dien je daarbij altijd de naam van de maker (Framed by D) bij te vermelden.
 9. De klant geeft toestemming aan Framed by D om de gemaakte fotoโ€™s te mogen gebruiken voor commerciรซle doeleinden zoals portfolio, sociale media, website, advertenties etc. Indien de klant niet wil dat de fotoโ€™s hiervoor worden gebruikt, dan dient de klant dit vooraf kenbaar te maken aan Framed by D.
 10. Framed by D zal alle redelijke maatregelen nemen om de beelden die tijdens de shoot zijn opgenomen te beschermen tot het moment dat de definitieve beelden aan de klant worden geleverd. Zodra de uiteindelijke afbeeldingen zijn geleverd, heeft Framed by D geen verdere verplichting om de afbeeldingen van desbetreffende shoot te bewaren, ongeacht de vorm van de media waarin deze zijn opgeslagen.
 11. Framed by D is niet verantwoordelijk voor bij de klant zoekgeraakte bestanden. De klant dient zelf voor een back-up te zorgen.
 12. Framed by D is niet verantwoordelijk voor de impact op het eindproduct die veroorzaakt wordt door omstandigheden die buiten haar invloed liggen, zoals bijvoorbeeld het weer, andere aanwezigen in de omgeving of eventuele regels of beperkingen van de locatie.
 13. Framed by D is niet aansprakelijk voor schade welke is ontstaan tijdens de fotoshoot, zoals schade aan kleding, accessoires of attributen.
 14. Framed by D is niet verantwoordelijk voor enig letsel dat ontstaat tijdens de fotoshoot.
 15. De klant betaalt 50% van het afgesproken bedrag als borg bij boeking. Uiterlijk een dag vรณรณr shoot dient de klant het resterende bedrag te voldoen. Bij niet betalen, heeft Framed by D het recht om de shoot af te zeggen zonder teruggave van de aanbetaling.
 16. Bij zeer slechte weersomstandigheden of andere onvoorspelbare situaties (zoals ziekte of overlijden) hebben zowel Framed by D als de klant het recht de fotoshoot te verplaatsen naar een andere, nader overeen te komen datum. Dit geldt niet voor bruiloften. De bruiloft gaat door ongeacht de weersomstandigheden en Framed by D zal aanwezig zijn zoals met de klant afgesproken. Mocht de bruiloft vanwege onvoorziene omstandigheden verplaatst worden naar een andere datum, zal de klant een datum zoeken die voor Framed by D haalbaar is. Wanneer de klant vanwege deze situatie overstapt naar een andere fotograaf, heeft Framed by D het recht om de borg te behouden als schadevergoeding.
 17. Wanneer de klant verzuimt te verschijnen of de shoot afzegt, heeft Framed by D het recht om de borg te behouden als schadevergoeding.
  Het is wel mogelijk om een shoot te verplaatsen, zoals in artikelnummer 16 aangegeven.